artroseArtrose kan het gebruik van gewrichten flink belemmeren. De pijn die veroorzaakt wordt door beschadigd kraakbeen kan ervoor zorgen dat iedere beweging van een gewricht gepaard gaat met een grote mate van pijn. Vooral artrose in de handen kan iemands leven flink verpesten. Onze handen gebruiken we namelijk de hele dag door bij zo’n beetje alle soorten activiteiten. Als je hierbij steeds pijn ervaart en niet in staat bent om je handen optimaal te gebruiken, dan is dit een grote hinder om een normaal leven te leiden. Hier kan Vrij van Pijn hulp bij bieden. Dagelijks zal je hierdoor chronische pijn ervaren en daar wil je natuurlijk heel graag vanaf komen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om toch een redelijk normaal leven te leiden.

Oefeningen voor meer soepel bewegen

Het belangrijkste wat iemand kan doen met artrose in de handen is dagelijks oefeningen doen die ervoor zorgen dat je toch soepel kunt blijven bewegen. Bij de aandoening is er sprake van beschadigd kraakbeen tussen de bewegende delen van de hand. Hierdoor schuren de beschadigde delen van het bot tegen elkaar wanneer de handen bewogen worden. Dit zal uiteindelijk gepaard gaan met stijfheid en dat zorgt ervoor dat je handen niet goed meer kunt bewegen. Als dit punt bereikt is dan zal artrose in de handen iemands leven sterk beïnvloeden. Wat een persoon kan doen is enkele oefeningen per dag op de handen soepel te houden wanneer deze bewegen.

Medicijnen nemen tegen artrose pijn

Artrose is een reumatische aandoening die gepaard gaat met chronische pijn. Iedere keer als de gewrichten bewegen dan zal de persoon namelijk pijn ervaren. Door deze pijnervaring kan iemand zijn of haar gewrichten op een verkeerde manier bewegen waardoor de beschadigingen op het kraakbeen alleen maar toenemen. Een andere conditie is posttraumatische dystrofie. Dit moet uiteraard zoveel mogelijk voorkomen worden. De medicijnen die je kunt nemen tegen artrose pijn hebben daarom een dubbele functie. Zij verminderen de pijn die mensen hebben, maar zorgen er ook voor dat zij vrijelijk kunnen blijven bewegen. Door goed op te letten dat je op de juiste manier de handen beweegt zal de aandoening in ieder geval niet verergeren.